A-ΣΠΑ-ζόμεθα τζείντον Κυπραίο. Όι τζείνον, τον Άλλον.

Ο Αγαπητός Άλλος Κυπραίος μου απάντησεν όλες τις ερωτήσεις που του έστειλα.

Δεν το κρύβω ότι στην αρκή λαλώ “γαμώτο κέρατο μου, θέλω να ρωτήσω 1000 πράματα για το Multiple sclerosis αλλά ας αφήκω το medical curiosity  μου για άλλη βολάν ολάν“.

Μετά λαλώ “εεεεε μα υπάρχει άσχετα τζαι αν δεν το ξέρει ο ίδιος, ένα mutual understanding cos we both know the things we know about MS”.

Ε μετά έκαμα ότι κάμνω πάντα, απλά εσκέφτηκα ίντα που ταν να τον αρωτούσα αν επηαίναμε για καφέ που τ αλήθκεια τζαι έξερα ότι

(1) Εσπούδασε φυσική αλλά εσυνέχισε την unlike me.

(2) Έζησε σε άλλες χώρες πέραν την Αγγλίας

(3) Έσιει πράματα να σκεφτεί για το μέλλον του τζαι εν σε ένα turning point της καριέρας του.

Μετά από το interview εν έχω αμφιβολία ότι αν επηαίναμε για καφέ ήσιεν να βρουμε πράματα να πούμε παραπάνω που τούτα:

1. Άλλαξες γνώμη για τες σπουδές που έκαμες; Αν επήενες πίσω ήταν να άλλασσες το θέμα του διδαχτορικού σου; Αν ναι, με τί ήσιεν να ασχολήσουν;

Α όχι δεν άλλαξα γνώμη. Το διδακτορικό μου μού άρεσε πολλά (άσε που παραπονιούμαι), και μού επιτρέπει να κτυπώ πολλές πόρτες.

Εάν αλλάζω γνώμη για κάτι εν για την καθηγήτριά μου. Θα επέλεγα άλλον, ή θα την άλλασσα πολλά πιο νωρίς.

Εάν θα έπρεπε να ασχοληθώ με κάτι άλλο, θα επέλεγα είτε νευροεπιστήμες, είτε μάλλον κάτι σε Electrical Engineering, για να κρατήσω ανοικτές τες πόρτες για διαφορετικά πεδία.

[ αγαπητέ Α.Κ. όταν εξεκίνησα την ιατρική είχα πορωθεί με τες νευροεπιστήμες….μάλιστα με αλλο λλίους εκάμαμε βασικά redefine το student neuro-soc. #very_proud Αλλά μετά ανακάλυψα την αιματολογία.  ]

2. Απ’ ότι εκατάλαβα μάσιεσαι να κάμεις στροφή προς τες νευροέπιστήμες. Επηρεάστηκες που την φύση του ΜS τζαι επήρες έτσι απόφαση;

Όχι απαραίτητα, αλλά πολλά καλή ερώτηση.

Οι νευροεπιστήμες με ενδιαφέρουν εδώ και καιρό. Εσκέφτουμουν να το γυρίσω που το τελευταίο μου έτος στο πανεπιστήμιο, αλλά είχα κάμει ήδη πολλή δουλειά σε σωματίδια τζαι επήρα τον εύκολο δρόμο.

Όταν επροεδιαγνώστηκα, άρκεψα να σκέφτουμαι να δουλέψω στην έρευνα για θεραπείες της Κατα Πλάκας Σκλήρυνσης. Ερώτησα κάποιους καθηγητές και μού είπαν ότι είναι καλό το motivation μου, αλλά δεν είναι σίγουροι για την αντικειμενικότητα που μπορεί να έχει κάποιος ασθενής.

Τζαι μεταξύ μας, βρίσκω τον εγκέφαλο πολλά πιο ενδιαφέρον που τες μυελίνες τζαι τες πλάκες.

[ μεταξύ μας…anyone would :p αλλά το inflammation σαν γενική αρχή τζαι το πώς τζαι γιατί προσβάλλει τα νεύρα σαν παθολογία εν υπερ-ενδιαφέρων…η ψυχιατρική έρευνα για τον εγκέφαλο εν άλλο πράμα όμως…η σχιζοφρένεια δε…ππεεεε το πκιο ενδιαφέρων πράμα του κόσμου ούλλου! Γιατί οι πλείστοι με σχιζοφρένεια έχουν το perescutory delusion ότι κάποιος τους βουρά ? Το FBI/CIA/ Αστυνομία Κύπρου? Έχουμε ένα gene που εν στο stand by για επιβίωση ότι μας βουρούν τζαι ότι πρέπει να γλυππάρουμεν??? ]

( Η Μυελίνη εν ‘απλά’ λιπίδια τζαι πρωτείνες που τυλίει τα νεύρα. Σκεφτείτε ένα σύρμα…εν νεν γυμνό, έσιει γυρώ ένα  πλαστικό για να μεν χάνεται το ρεύμα τελοσπάντων…έτσι τζαι η μυελίνη κάμνει το ρεύμα στα νεύρα να μεν χάνεται. Χωρίς τη μυελίνη θα έθελεν ένα σήμα 1.75 μέτρα 15 ώρες τζαι αννννν επήαινε ποττέ στον εγκέφαλο το σήμα. Η μυελίνη επίσης διά το “white matter” του εγκεφάλου (λευκή ουσία απ ότι μου λαλεί το google – όχι η φαιά που είναι το grey matter

Α ναι τζαι στο multiple sclerosis βασικά καταστρέφεται για κάποιο λόγο η μυελίνη και έτσι έχεις τα συμπτώματα που μπορούν να επηρεάσουν όποιοδήποτε νεύρο του κεντρικού νευρικού συστήματος) 

3. Ποιά εν η αγαπημένη σου φόρμουλα τζαι γιατί; Εξήγα μας την με απλά λόγια αν γίνεται! ( εν σα να σε ρωτώ ποια εν η αγαπημένη σου στάση χαχα).

Εν το είχα ξανασκεφτεί τούτο. Πολλά τα αγαπημένα topics στη Φυσική. Από φόρμουλες, πολλές, αλλά θα έλεγα το Heisenberg uncertainty principle. Δηλαδή Δx Δp < h / 4π .

Με απλά λόγια, εν μπορούμε να ξέρουμε και τον τόπο και την ορμή (ταχύτητα επί μάζα) ενός σωματιδίου με άπειρη ακρίβεια. Όσο παραπάνω ξέρεις για τον τόπο, τόσο λιγότερα ξέρεις για την ορμή.

Τζαι αρέσκει μου πάρα πολλά τούτη η αβεβαιότητα. Αφήνει να γίνουν πράματα που εν σαν τα μαγικά στην επιστήμη, τζαι να εν “λογικά” (να ακολουθούν συγκεκριμένες μαθηματικές φόρμουλες).

Όπως το να μεν ξέρεις πόθεν περνά ένα ηλεκτρόνιο ακριβώς, ή που ένι στο άτομο, αλλά να έσιει συγκεκριμένες ιδιότητες. Παρόμοια αβεβαιότητα υπάρχει τζαι στη γάτα του Schroedinger, αγαπημένο πείραμα (αν και συμπαθώ τες γάτες).

[ ok δεν το κρύβω…το μόνο πράμα που πεθυμώ έτσι λλίο που τη φυσική εν τα quantum mechanics τζαι το αγαπημένο μου μάθημα μες τα 3 χρόνια του πτυχίου ήταν το foundations of quantum mechanics. Ρε μεν ανησυχείς για τη κάττα, έχω insiders info ότι ζει! Don’t think inside the box…μεν πιστεύκεις τί σου λαλεί ο ερωτίλλας ο Σρέντιγκερ ]

4. Ποιό νομίζεις θα το επόμενο next big thing στη φυσική; (Το graphene άξιζε να πκιάει νόμπελ έτσι γλήορα λαλείς;)

Το επόμενο big thing θα έλεγα είναι το Dark Matter, και μετά το Dark Energy. Είμαστε πάρα πολλά κοντά στην ανακάλυψη του Dark Matter, εάν δεν το ανακαλύψαμεν ήδη.

Τζαι μετά αννοίουνται πολλά ερωτήματα για την πραγματική του φύση, και πώς αλληλεπιδρά με το ordinary matter. Στο Dark Energy δε, η πειραματική φυσική έχει κάνει πολλά βήματα, τα οποία οι θεωρητικοί εν μπορούν να εξηγήσουν. Άρα επιδέχεται καινούριες θεωρίες και πολλή δουλειά.

(εν είμαι ειδικός περί graphene, αλλά αρέσκει μου να πιάννουν Nobel γλήορα μετά τις ανακαλύψεις, οπότε συμφωνώ που το εδώκαν!)

[dark matter – νιώθω σαν να τζαι ετσίλλισα snooze. Ενόμιζα ήβραν το στα σίουρα….άμπα τζαι το dark energy που έχω κάτι μες το νου μου. Εν να το κοιτάξω όμως – μες τούντο χρόνο, υπόσχομαι!]

Δια του αναγνώστες:

Εεεε το dark matter νομίζω βασικά εν απλά ύλη που οι φυσικοί ετοποθετήσαν στο σύμπαν επειδή εν εμπορούσαν να φκάλουν τους αριθμούς σωστά με το ότι εβλέπαν μόνο – δηλαδή με ότι έσιει ηλεχτρομαγνητική ενέργεια. Το υπόλοιπο που εμείνισκε που τη σούμα αναθέσαν το σε αυτή την ύλη που ονομάσα θεοσκότεινην αφου εν την συνάουν τα μηχανήματα που δκιαβάζουν ηλεχτρομαγνητικά κύματα. Ανυπομονώ να ξεκινήσω κανά part time master στη φυσική που να ονομάζεται Ta Gerima Jai Ta Skoteina – MSc , γιατί κάπως έτσι ένιωθα στο BSc μου με τη φυσική γενικότερα. ]

5. Έσιεις ένα πράμα να πεις μόνο: τί πεθυμάς παραπάνω που τη Κύπρο;

Ένα πράμα: Βεράντες δροσερές, με σιεφταλιές τζαι χαλλούμι στα κάρβουνα.

[ααααχχχχχ νώθω σε Α.Κ. Αλλά γίνετε να σύρουμε τζαι κανά σουβλάκι τζαι καμιά ΚΕΟ πάνω? ΠΛηζζζζζ. Τζαι μια παττιχούν? ]

6. Πε μας 2 αγαπημένες σου ανάμνησεις που την Αμερική ως τωρά, τζαι γιατί τες εδκιάλεξες τούτες.

Αγαπημένες αναμνήσεις πολλές, από τις καλύτερες είναι το να τραγουδούμε όλοι μαζί αγκαλιά πάνω σε τεράστιο τραπέζι με μιαν παρέα που εσυγκατοικούσαμε σε ένα σπίτι 40 ατόμων στο πρώτο μου πτυχίο, η ώρα 5-6 το πρωί στο τέλος κάθε πάρτυ. Τζαι τα σπίθκια που επιένναμε για long weekends στο Vermont ή στο Maine ή στο Cape Cod, με τζακούζι έξω τζαι να σιονίζει. Τζαι τα BBQ στη λίμνη στο Σικάγο με marshmallows, ζεστό whiskey και apple cider, κιθαρούες, και s’mores! Είπα 3;

[Κοίταξε…αν το πάρουμε ρελατιβιστικά το θέμαν…όι ρεεε είπες 2! Αχχχ τελικά εν τούτες οι απλές αναμνήσεις που μας μινίσκουν εν νεν? Με καλή παρέα τζαι όρεξη για καλοπέραση ]

7. Ποιά εν η πιό ωραία πόλη που έζησες ως τωρά τζαι γιατί;

Το Σικάγο αγαπημένη πόλη! Αλλά κάθε πόλη που έζησα μου άρεσε, λόγω των σχέσεων που δημιούργησα.

Αλλά σαν πόλη, το Σικάγο ήταν μεγαλούπολη, σε προσιτές τιμές, με events συχνότατα, θερινά σινεμά, συναυλίες, φεστιβάλ, μπυραρίες, αμερικανιές, down-to-earth κόσμο, τζαι BBQ σπίτι μου, σπίτι άλλων, στη λίμνη, γενικά Σικάγο και ξερό ψωμί.

[ i feel you, γι αυτό τζαι εφαήθηκα να ρτω πίσω Λονδίνο…Μεγαλούπολη τζαι ξερό ψωμί].

8. Τί πιστεύκεις πρέπει να γίνει για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος τζαι το κράτος για θέματα που αφορούν disabilities? ( car parking / ramps / toilets / pedestrian access / sea side access etc). Obviously ίσως μας αφορά ούλλους σε κάποια φάση τη ζωής μας (είτε προσωπικά είτε τελοσπάντων μέσω του κύκλου μας) αλλά εν το πολλοσκεφτούμαστε…

Ήμουν ήδη ευαισθητοποιημένος, αλλά τωρά που αντιμετωπίζω την πραγματικότητά του πιθανού μου μέλλοντος, είμαι αγανακτισμένος. Δυστυχώς νομίζω οι παραπάνω Κυπραίοι για να ευαισθητοποιηθούν θέλουν ή να πάθουν κάτι, ή κάποιος πολλά κοντά τους να πάθει κάτι.

Νομίζω βελτιώνεται σιγά σιγά η αντιμετώπιση (βρίσκω όφκερα disabled parking spots!). Τζείνο που πρέπει να γινεί είναι μηδενική ανοχή στα πρόστιμα για parking πάνω σε πεζοδρόμια τζαι σε αναπηρικά parking spots.

Όταν μάθουμε να παρκάρουμε σωστά, τότε το επόμενο βήμα είναι να έχουμε access παντού, με σωστά μέσα μαζικής συγκοινωνίας, που περιμένουν κάθε πελάτη τους, τζαι ταξιδεύουν στην ώρα τους. Επειδή μπορεί να μεν μπορώ πάντα να οδηγώ, αλλά να μεν θέλω να υποχρεώνω πάντα κάποιον άλλον να με οδηγά.

Στη Γενεύη με το τραμ, ήμουν μια χαρά. Βασικά σε τούτα, η Ελβετία να είναι το παράδειγμά μας.

[ Μαζί σου φίλε Α.Κ. Αν δεν σέβεσαι το άλλο εν σέβεσαι ούτε τον εαυτό σου στην τελική. Υποδομή υποδομή υποδομή….πκιο σημαντική λέξη παρά το location στη Κύπρο του 2013…που νιώθω ότι μερικές φορές εν ανύπαρχτη ]

9. Αν ήσιες να πεις 5 κουβέντες σε βουλευτές/ κράτος κτλ περί healthcare τί θα τους ελάλες;

Απλά να μπουν στη θέση του κάθε ασθενή και να δουν πώς περνά στο δημόσιο νοσοκομείο. Είμαι σίουρος ότι επίαν νοσοκομείο και εμπήκαν αμέσως.

Να παν να περιμένουν ώρες να τους δει κάποιος, όπως ο απλός ο κόσμος. Τζαι εν χρειάζεται καν τούτο. Άμα μπει σωστό πρόγραμμα, με appointments σωστά και στην ώρα τους, χωρίς παραθυράκια ποτζεί ποδά, αλλά με χώρο για επείγοντα περιστατικά μέσα στο πρόγραμμα, τότε θα σάσουν αρκετά πράματα.

Το κόστος πιστεύω είναι ακόμα λογικό στην Κύπρο, αλλά μια πιο δίκαιη ανακατανομή του ποιος δικαιούται τελικά δωρεάν τζαι ποιος πιο φτηνά τζαι ποιος πιο ακριβά, αναλόγως εισοδήματος.

Για να είμαι ειλικρινής όμως, εν έκαμα αρκετά πράματα στα κυπριακά νοσοκομεία για να ξέρω, η διάγνωσή μου έγινε στη Γενεύη. Τζαι τωρά αγχώνουμαι για κάτι κόστα που μου έρκουνται λογαριασμοί.

Στην Κύπρο δεν είναι τόσο αγχωτικό το κόστος στο δημόσιο νομίζω, οπότε κάμνουμε αρκετά καλά. Ίσως ένα reminder πριν το κάθε ραντεβού και πιο ευγενικές γραμματείς, πολλές φορές νιώθω ότι τες διακόπτω που τη δουλειά τους.

[ Είμαι υπέρ του rationing που λαλείς αλλά ντάξει επειδή ο άλλος εν πλούσιος εν τζαιν ανάγκη να του τα φάμεν επειδή αρρώστησε. Τζαι φυσικά επειδή ο άλλος εν βαστά μπακκίρα εν τζαιν ανάγκη να τον κάμουμ treat με υποδεέστερα φάρμακα / περίθαλψην.

ps: το Alemtuzumab = CamPath = cambridge pathology ανακαλύψαν το στο κέη-πριτς pathology department – my alma mater – τζαι ο τύπος που εν υπεύθυνος για τα trials τζαι μάνα στο MS έκαμε μας λλία  lectures. Μια που τους πρώτους ασθενείς που επκηάν το Alemtuzumab εν η ” Μαίρη” – μια Εγγλέζα που μετά που εγίνηκεν καλλίτερα εμετακόμισε Κύπρο τζαι τωρά πάει για τα infusions μια κάθε τόσο Cambridge. True story! ]

10. Άλλαξε το perception σου για τον εαυτό σου μετά τη διάγνωση; 

Προσπαθώ συνειδητά να μεν το αφήκω να με αλλάξει. Εν θέλω να αλλάξει πώς συμπεριφέρουμαι.

Τζείνο που άλλαξε είναι ότι έβαλε την θνησιμότητά μας σαν άθρωποι φάτσα κάρτα. Τζαι έκαμέ με να επαναπροσδιορίσω τες προτεραιότητές μου. Τζαι να μεν κουντώ τον εαυτό μου ως που εν πάει για τη δουλειά ή για κανέναν.

Αλλά το perception μου εν το ίδιο νομίζω, ότι ακόμα μπορώ να κάμω τα πάντα. Εν άλλαξε κάτι σε τούτο.

Άλλαξε τες προτεραιότητές μου, τη σημασία που δίνω στις ανθρώπινες σχέσεις, ίσως έβαλεν την καριέρα προσωρινά σε δεύτερη μοίρα (αλλά επανέρχεται τζείνη).

Summary: Άλλαξέν το τελικά, αλλά προσπαθώ να μεν το αλλάξει και να επανέλθω σε μιαν κανονικότητα χωρίς να με επηρεάζει αρνητικά. Μπορώ να το αφήκω να με επηρεάσει θετικά όμως (διεκδικώντας περισσότερη ξεκούραση και ουσία).

[ Yup, γι αυτό τζαι νομίζω ότι ούλλα τα εμπόδια στην τελική εν για καλό… Ντάξει όι ούλλα…μερικά… Τουλάχιστον διούν μας την ευκαιρία όπως λαλείς να εκτιμήσουμε πιο γλήορα/πολλά, ίσως, καταστάσεις που πραγματικά έχουν αξία για μας αλλά βάλλουμε τες στη πάντα για πολλά απλά θεωρούμε τες δεδομένες τζαι trivial] 

11. 3 συμβουλές ή παραπάνω για newbie γιατρό

Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις. (Λέο Μπουσκαλιά)

Οκ σοβαρά τωρά, να σέβεσαι τους ασθενείς και να τους λαλείς όλες τες αλήθειες, χωρίς μέλι.

Να μεν ψηλώνεις τες ελπίδες τους εάν δεν υπάρχουν.

Να λαλείς όλα τα options τζαι να τους αφήνεις να θκιαλέουν.

Να τους αφήνεις να έχουν διαφορετικές προτεραιότητες που σένα αλλά να τους νουθετείς εάν σκέφτουνται ότι οποιαδήποτε “γιατροσόφια” δίνουν λύσεις (εκτός από οικονομικές στους τσαρλατάνους).

Να διαβάζεις τον ασθενή, και να μην του επιτρέπεις να σε πιάσει αδιάβαστο.

Να τον ενημερώνεις περισσότερο απ’ότι το κάμνεις ήδη.

Η άγνοια και η έλλειψη ενημέρωσης είναι που τα χειρότερα πράματα που νιώθει ο ασθενής.

Να μεν ξεχνάς να σέβεσαι το παραϊατρικό προσωπικό.

Τζείνοι εν ούλλη μέρα με τον ασθενή τζαι θωρούν τον στα χειρότερά του. Εσύ βλέπεις τον 5-15-30 λεπτά τζαι φεύκεις. Κάμε τζείνα τα λεπτά να μετρούν, μη σπαταλάς το χρόνο κανενού. Αλλά δώσε και ένα λεπτό παύσης. Ένα λεπτό για ερωτήσεις. Κάμε τον ασθενή να νιώσει άνετα να ρωτήσει ό,τι θέλει, χωρίς φόβο και πάθος.

Μ’αυτά και μ’αυτά, νιώθω τυχερός με τους γιατρούς που είχα ως τωρά.

[ yes, i never wanted to play god anyway. too much responsibility.

Θα διαφωνήσω όμως με το να πομπαρίσκεις τον ασθενή με πληροφορίες…ο καθένας που μας θέλει να μάθει τζείνα που θέλει να μάθει. Γι αυτό η πρώτη μου ερώτησει εν πάντα “what do you understand so far ….. ” απαντά “how much would you like to know. Are you the person that wants to knwo everything?” ανάλογα βλέπομεν. Τζαι μετά ρωτά ερωτήσεις να δεις να καταλάβει τί του λαλείς, τζαι ρωτάς αν θέλει τίποτε άλλο. Το άλλο μου τρικ εν να τους λαλώ το απόγευμα “κάμε τωρά λίστα που πίνεις το τσάι σου με πράμτα που θέλεις να ρωτήσεις αύριο τον ειδικό που να ρτει το πρωί τζαι έσιει την έτοιμη”.

Εμμμ οι γιατροί πάντα εν να πκιάνουνται αδκιάβαστοι…θα ήταν ανώριμο να πω πως τα ξέρω ούλλα ή να καλύψω κάτι που εν ξέρω ή ξέρω μισοδότζι. Προτιμώ να πω “i don’t know, i am not too sure, i will find out and let you know”. Οι Εγγλέζοι ασθενείς εν έχουν πρόβλημα να δεχτούν τούντην απάντηση αλλά οι Κυπραίοι (including myself) εν την δέχουνται τζαι εν έτοιμοι να σε παίξουν πας τη μούττι του σιυπέττου. Αλλά ντάξει…άλλο να με ρωτάς εμένα που με το bottom of the doctor’s food chain τζαι άλλο να ρωτάς τον ειδικό που εεεεε εν ειδικός. Πφφφ πάλε επολλολόησα ] 

13 Responses to A-ΣΠΑ-ζόμεθα τζείντον Κυπραίο. Όι τζείνον, τον Άλλον.

 1. Antimoko says:

  Χαχαχα η Πρασινάδα που σας έσμιξεν εσάς τους 2! Πολλά επιμορφωτικό!

 2. Mόλις εδιέυρυνα τους ορίζοντες μου, πάρα πολλά επιμορφωτικό το ποστ!!!!

 3. Brenda says:

  Τέλειο και με διαφορά επιπέδου νομίζω! Πράγματι προέκυψαν πολλά καλά ζευγάρια με την αξιοκρατική κλήρωση της Πρας ;-)

  • O Allos Kypraios says:

   Χαχα ναι εντελώς τυχαίες οι διαδικασίες της Πρας ;)

  • RoAm says:

   Ω γεια σου Μπρέντα! Εν θυμούμαι να μου έσιεις ξαναφήκει κόμμεντ. Τους σιαιρετισμούς μου.
   Λαλείς…να πρέπει να γνωριστούμε με τον Α.Κ.?
   Εν της μοίρας μας γραφτό!

 4. Sike says:

  πολλά ωραίο ποστ, εζήλευκα που εν εσκάμπαζα παραπάνω – πρέπει να ήταν οργασμική συνέντευξη!

  ένα σχολιάκι για το “Να μεν ψηλώνεις τες ελπίδες τους εάν δεν υπάρχουν.”

  έννεν τα πλείστα κακά που μας βρίσκουν, αποτέλεσμα της ψυχολογίας μας; άμα είμαστε αρνητικοί τζιαι απαισιόδοξοι, έννεν πιο δύσκολο να αναρρώσουμε;

  προσωπικά, ακόμα τζιαι στες πιο terminal καταστάσεις, αρέσκομαι να τρέφω ελπίδες τζιαι να πιστεύκω στο θαύμα. Γιατί εσυνέβηκε. Γιατί όχι και τώρα; Μπορεί ως γιατρός να μεν σου ακούεται προφέσσιοναλ προσέγγιση, αλλά τζιαι πάλε εν νομίζω πραγματικά οι τέρμιναλ ασθενείς να εκτιμούν την ωμότητα/ειλικρίνεια. Αν πεις “ξέρεις εν έσσιει κάτι άλλο να κάμουμε, εκτός που να περιμένουμε το θαύμα”; Είσαι τζι εσύ καλυμμένος, εν τζιαι ο ασθενής τσας πιο αισιόδοξος, απλά επειδή εχρησιμοποίησες μια λέξη με θετικό απαυτό.

  όπως εκαταλάβετε, έχω θεματάκι με το να μεν έχω ελπίδα, whatever the shituation.

tsil to speak - comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: