halfway through the week

Ήδη είμαστε στο τέλος της Τετάρτης.

Είπαμεν έναν όι που εν ξέρουμε ποιες εν οι συνέπειες του.

Εν εχάρηκα, εν επανηγύρισα αλλά ούτε τζαι θα υποστήριζα το ναι μάταμ έτσι χωρίς λλίη πάλη.

(δαμέ εν ηξέρω ίντα που εν να φάω αύριο όι να μπόρω να αποφασίσω έτσι τσακ μπαμ για τη θέση μου στο ζήτημα χωρίς να χω καν οποιεσδήποτε γνώσεις finance, οικονομικών).

Τζαι επεταχτήκαν μου ούλλοι να πουν proud to be cypriot.

Proud to be Cypriot, έπρεπε να σουν που πάντα. Όπως θα ήσουν proud έστω τζαι αν εγενιέσουν στη μέση του ωκεανού σε μια χώρα που εν την ηξέρει κανένας.

Αλλά προχτές που ταν η φάση με το ‘και τώρα τί?’ εκατάλαβα για πρώτη φορά τί θα πει μπρος γκρεμός τζαι πίσω ρέμα.

Επίσης εξανάνιωσα τζαι την απόγνωση του να μεν έσιεις πραγματικά δύναμη να αλλάξεις το τι μαειρεύκουν άλλοι για σένα.

Εσύναξα πας τες 500 στερλίνες ως τωρά να κάμω έναν ποκούμπι έτσι just in case…Σκέφτουμαι ττίκκι ττόκο ως τον Ιούνη να βάλω πας τες 5000 μες τον εγγλέζικο λοαρκασμό just in case που γίνουν ούλλα γης μαδιάμ…τουλάχιστον να σιει λλία λεφτά η αρφή μου να ξεκινήσει το μάστερ της.

Συν, ενώ εν θέλω να το σκέφτουμαι γιατί εν νεν η ώρα τωρά…αλλά θέλω να δω κάποιους να πκιερώνουν για τούντη κατάσταση.

Αρκετό σιοινί εδώκαμε σε ούλλους τους παρανομούντες, που το απλό παρκάρισμα ως τες αυθαίρετες αγορές ομολόγων (αν θυμούμαι καλά), ως τα δυστυχήματα της Εθνικής φρουράς (γιατί δεν είναι μόνο το Μαρί).

Εν πολλές φορές που εσκέφτηκα ότι ένας άνθρωπος παρά το δημόσιο του πρόσωπο, έσιει μιαν οικογένεια, έναν σύντροφο που τον αγαπά, τζαι πες κοπελλούδκια που το λατρεύουν τζαι έχουν το σαν στύλλο. Ότι εν κρίμα να το καταστρέψεις.

Αλλά πρέπει να εννοήσουμε σε αυτή την μικρή ρότσαν ριγμένη στο πέλαγον, έστω του εκατομμυρίου, ότι όποιο πρόσωπο είναι ανεμιγμένο στα κοινά τζαι σε πόστα που έχουν ευθύνες πέραν της ίδιας της προσωπικής τους ακεραιότητας έσιει ευθύνες τζαι αρμοδιότητες τζαι είναι υπεύθυνο για το ότι πάει σκατά. Είδες κάτι που εν σου αρέσκει κύριε? Escalate the matter τζαι μην επαναπαυτείς ώσπου να είσαι σίουρος ότι έχουν γινεί οι απαραιτητες διαδικασίες που σάζουν ή ερευνούν το θέμα.

Όταν εκλεγείς βουλευτής, εν νεν μέρα να σιέρεσαι, εν μέρα να αρκέψεις να αγχώνεσαι.

Σε έχουν εκλέξει άλλοι, είσαι υπόλογος σε τζείνους. Εν τζαι λαλώ σου να μεν τζοιμάσαι τζαι να μεν διασκεδάζεις. Την ώρα όμως που φορείς το κουστούμι του βουλευτή οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ενημερώνονται για τις πράξεις τζαι τις θέσεις σου.

Και η προδοσία της πατρίδας δεν είναι μόνο ο φυγοστρατισμός, ή η κατασκοπία κτλ. Εν να βάλλεις το προσωπικό σου συμφέρον πάνω που το εκατομμύριο που υπηρετάς.

Είσαι στην Εθνική Φρουρά? Ντάξει, είσαι μόνιμος…με ότι σημαίνει τούτη η λέξη, αλλά είσαι τζαι υπεύθυνος για την άμυνα της πατρίδας μου τζαι για την ασφάλεια τζαι εκπαίδευση (μη χέσω) του 18χρονου τζαι του 19χρονου. Τζαι αν δεν πιστεύκεις πραγματικά ότι η ΕΦ μπορεί να μας προστατέψει ας την διαλύσουμε, εν να γλυτώσουμε τζαι τόση λίρα ευρώ.

Είσαι γιατρός? Έσιεις την έννοια ούλλων σου των ασθενών (είσαι ιδιώτης, έκατσες πάνω, ούυυυλλληηη η ευθύνη εν πάνω σου). Ναι εν πκιο εύκολο να τη γλιππάρει για 1 non-trivial λάθος ένας γιατρός γιατί εν βαστά έναν crystal ball να του δείχνει όλα τα ευφάνταστα τζαι αρκεί να πει το ιατρικό σώμα “και μεις με αυτά τα δεδομένα που είχε μπροστά του ο Δρ. Χ αυτό θα κάμναμεν όπως φαίνεται και σε evidence based practises”.

Αλλά πάλε, πώς θα τζοιμάσαι τη νύχτα? Δαμέ να με ρωτήσει κανένας “να πκιω ασπιρίνη?” σκέφτουμαι να του απαντήσω γιατί αμέσως πιάνω την ευθύνη πάνω μου αν τρυπήσει το στομάσιη του ή μείνει σέκκος που το άσθμα (far fetched but i am not willing to compromise whilst im inexperienced and without a peer knowing).

Είσαι αστυνομικός? Την ώρα (τουλάχιστον) που φορείς τη στολή σου πρέπει να είσαι υπόδειγμα ευπρεπής συμπεριφοράς πολίτη. Εν είσαι, κάμνεις κλεψιές με τα overtime? Έσσω σου.

Επιτέλους ας ξεκινήσει τούτη η χώρα να συμπεριφέρεται με λλίο professionalism/ επαγγελματισμό τζαι courtesy / ευ-γένεια.

Για όσους σπέρνουν πανικό μέσω των ΜΜΕ, κουχου χάσικος κουχου, τί να σκεφτώ…

Αντί να προσπαθήτε ούλλοι να ενώσετε το κόσμο, επιμένετε να προωθείτε τες κομματικές σας ατζέντες.

Όχι μάαανα μου!

Απογοητεύσατε το λαό σας ως τζιαμέ που εν πάει άλλο.

Μερικά λεπτά νιώθω την πλήρη άβυσσο να με τυλίει, ότι εν θα εν εφιχτό τζαι λογικό να επιστρέψω ποττέ στη πατρίδα μου.

Ότι πάντα εν να με σαν ξένος, σαν ξενάκι, σαν πάντα ξένος…ότι εν να με διασπορά τζαι τα προγράμματα του ΡΙΚ εν να με κάμνουν address εμένα.

In other news, αρρώστησα (φαντάζουμαι τούτο εν το δώρο μου για τες διακοπές).  Επρήστην 1 λεμφαδένας εγίνηκεν αρχίδι τζαι πονεί με, πονεί με τζαι το φτι μου, τζαι εστούππωσεν η μούττη μου (ούλλα στην αριστερή μερκά) τζαι έφκαλα τζαι άφθες. Αν δεν έξερα ότι usually είμαι στα πλαίσια του νόρμαλ ήταν να αγχωθώ για neutropenia hohohoho.

Λείπει τζαι ο Τομ ο συγκάτοικος, έρκεται αύριο που το placement του στο Ipswich. Εν να τον βάλω να δει μες το φτι μου να μου περιγράψει ίντα που θωρεί. Τί τραγικό να έσιεις ωτοσκόπιο τζαι να μεν μπορείς να δεις το φτι σου.

Τί άλλα….ναι ήρτεν ο ΣΠα την Κυριακή, Δευτέρα. Εδκιαβάσαμε, εφάμε εσπάσαμε τζαι εποσιερέτησα τον για το χωρκό του. Τί ευτυχισμένοι οι ανθρώποι που περνούν χρόνο με τους φίλους τους. Την Κυριακή τη νύχτα επήαμε στο pub κάτω που το σπίτι μου για St Patricks day τζαι ήταν σαν να τζαι εδώκαμε μες σε γάμο/βαφτίσια. Γέροι,νέοι, μωρά. Διάθεση για χορούς τζαι τραουδκιές. Αγαπώ τους πλεον τους Εγγλέζους μου. Είδα τους να γεννιούνται τζαι είδα τους να εν λυμένες πετσιές. Εν μπορείς να μεν κάμεις integrate άμαν γνωρίσεις κόσμο που all the walks of life, of all ages. Κάτι που δυστυχώς εν προσφέρουν τα 3 χρονια πτυχίο, τα μάστερς όπως επίσης τζαι τα PhD.

Μετά που τη pub, ήρταμε σπίτι με μπύρα να πκιούμε με το Τομ. Εβάλαμε τζαι το grand prix (brain shutting down now) να το δει ο ΣΠα…τζαι απλά σαν ήμαστε στο καναπέ, μετά που λλίο λαλεί μου ‘καμμώ αλλά εν ταράσσω’. ‘ντάξει΄ λαλώ του ‘να κλείσουμε τα μάθκια μας 5 λεπτά’.

Έγυρεν πάνω στα πόδκια μου πας το τεραστίων διαστάσεων μαξιλάρι τζαι γω πας το άλλο. Εξυπνήσαμε η ώρα 2 παρά…

τί εχτιμητικές στιγμές. Ο καναπές ενώνει κόσμο. Όπως με το Βλάκη μου τζαι τη Κόπ.τσια που καθούμαστε με τες ώρες στο καναπέ απλά να μεν κάμνουμε τίποτε, να είμαστε τυλιμένοι τες κουβέρτες, τζαι να αλληλοπεριπαιζούμαστε τζαι εννοείται να μαλλώνουμε για το τί να δούμε (στο τέλος κάμνουμε ζάππινκ κάθε 45 δευτελόλεπτα).

Ή που εμαλλώναμε over lunch με το ΣΠα. για το αν τα σκεπτόμενα άτομα μπορούν να έβρουν partner που να εν επίσης σκεπτόμενον. Εννοείται η άποψη μου εν ότι εν έσιει μη σκεπτόμενον πλάσμα ( αγαπάτε αλλήλους) άρα η συζήτηση εξεκίνησε ήδη από shaky ground. Μετά που έφυεν εσκέφτουμουν ότι μια συζήτηση εξεκινήσαμε να κάμνουμε, όι να είμαστε ζεφκάρι τζαι π.χ. να έπρεπε να αποφασίσουμε που να κλείσουμε για διακοπές…

Εύχομαι ο Ττόμης εχτός από την περιουσία του να έχει στο hotline το θεό να τον παρακαλά να κάμει έναν θαύμα

Image

(έπρεπε να έσιει τζαι ανάλογη σειρά haematologist wannabe, να μεν νιώθω τόσο fraud)

One Response to halfway through the week

 1. agrimio says:

  Αρχικά να σου ευχηθώ περαστικά. Γέλασα πολύ με το σχόλιό σου για το ωτοσκόπιο :) Ξέρω πως δεν είναι για γέλια, αλλά έβαλα λίγη φαντασία και καταλαβαίνεις…

  Έπειτα, να σου πω πως κι εγώ αισθάνομαι μπερδεμένη κι απογοητευμένη. Πως δεν θα γυρίσω ποτέ στην πατρίδα. Δεν ξέρω εάν το ναι είναι πιο κατάλληλο από το όχι – ξέρω πως περπατάμε τα τελευταία χρόνια σε ένα τεντωμένο σκοινί. Και πως κάποια στιγμή θα σπάσει και θα γίνει το μεγάλο μπαμ…

  Λυπάμαι ακόμη περισσότερο καθώς βλέπω πως οι πραγματικοί υπαίτιοι, δηλαδή οι πολιτικοί ιθύνοντες, πρόκειται να βγουν αλώβητοι από αυτή την κρίση. Και λυπάμαι δυο φορές, επειδή η γειτονική Κύπρος κι όλοι εσείς εκεί περνάτε τα ίδια. Αυτή η αγωνία, το τρέμουλο, ο ψυχολογικός πόλεμος, η τρομοκρατία, το μαχαίρι στον λαιμό, ο εκφοβισμός, η υποδούλωση, ο ραγιαδισμός… δεν αντέχονται. Δεν επιτρέπεται να στενάζει ένας ολόκληρος λαός, για να είναι γεμάτοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πολιτικάντηδων.

  Ζούμε δύσκολες στιγμές, κι ελπίζω να επικρατήσει η σύνεση!

  Χαιρετισμούς από την μακρινή Μελβούρνη

tsil to speak - comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: