Pou emeiname?

Εν θυμούμαι καν.

ΟΚ lets see…

Επήαμε στο νοσοκομείο του Cambridge, το Addenbrookes  για ‘introduction day’ τζαι πάλε είχαμε λέκτιαρς για ‘professionalism’ etc. Τεράστιο, monstrous complex of ugly brown buildings, αλλά πουμέσα εν σαν να τζαι εν μια μιτσιά πόλη που μόνο του. Έσιει ότι κατάστημα θέλεις (ως τζαι κομμωτήριο) τζαι φυσικά 5-6 εστιατόρια – κκαφές. Λαβύρινθος (εννοείται).

Μετά επήα λλίο στο freshers fair τζαι εγράφτηκα σε ούλλα τα societies γιατί whether i like it or not τα μόνα events που έσιει τούτη η πόλη εν student ran. Σήμερα εν να πάω blind wine tasting haha. Θα κάμω τα πιο ευφάντσαστα που έσιει. Τζαι τη Δευτέρα (αν τα καταφέρω) εν να ξυπνήσω που η ώρα 5 για να πάω rowing imish. Εγράφτηκα τζαι στο mailing list του ‘ leftist tea party’  , marxism, political societies έτσι για το χάζι, μπας τζαι έχουν τίποτε ενδιαφέρων throughout the year.  Εκτός που τούτα έσιει ένα που το λαλούν Cafe Project τζαι έναν κκαφέ που εν ran by students που κάμνουν volunteer for shifts/  making coffee/ baking cakes / putting up exhibitions. Εν νεν φανταστική ιδέα? Κάβλα!

Αυτά για τα societies.

Τα μαθήματα….το lectures theatre όι εν αρχαίο…εν κάτι άλλο. Δηλαδή στο Ιμπίριαλ είμαστεν βασιλιάες. 360 άτομα σε ένα τόπο που άμαν τον δεις λαλεί άτε άτε 250 άτομα να φορεί. Καθούμαστεν ο ένας πας τον άλλο. Ο λέκτιαρερ της ανατομίας εν … τί να πώ…εν ποτζείνους που θωρείς στα έργα. Κοντοστούππης με λλιή σκεμπέ, με attitude αλλά και χιούμορ. Πολλά αυστηρός…σε σημείο αηδίας. Είπε μας ότι απαγορεύεται το νερό και εννοείται φαΐ μες το lecture theatre τζαι αν δεν τα καταφέρνουμε μιαν ώρα χωρίς να φάμε / πιούμε τότε obviously εν κάμνουμε για το επάγγελμα. Εν hardcore anatomist / surgeon. Που  τα πρώτα slides έδειξε μας έναν φαημένο σιέρι που εμοιράστηκε σε 2 κομμάδκια τζαι το μόνο που το εβάσταν σαν 1 πις ήταν κάτι μικροσκοπικά threads.  Νομίζω ένας εμισολυποθήμησε.

Κάπως βαρκούμαι να θωρώ τους 18χρονους που εν έτσι ψαρούκλες ξανθοεγγλέζοι. Αλλά έσιει έναν που τον εσίνιαρα, εν αρχιπρίκταρος , ψωροπερήφανος. Επόμενη φορά που εν να τον ακούσω να λαλεί μαλακίες στους άλλους θα τον πασπαλιάσω. Εν τους ιμπόρω τούτους που πριν να φκουν που το αυκό τους νομίζουν πως βαστούν το θεό που τα @χαμνα.

Τωρά πάμε στο σημαντικό….

Πρώτο dissection:

Ξεκινά η RoAm μαζί με τες άλλες να παν στο Dissection Room…halfway through  θυμούμαι ότι εξίασα το κλειδί του λόκκερ μου. Σκατά. Εν τζαι κόφτει με να φορήσω ναϊλέ ποδκιά αντίς λαμπ κκόουτ, όυτε με κόφτει που εν θα εχω dissection kit, το πολλή πολλή να θωρώ μόνο…αλλά κόφτει με που εν να πρέπει να πάω στον τύπο με το attitude (ας τον ονομάσουμε μίστερ πι ) να του πω ότι εξίασα το κλειδί μου στο πρωτο πρωτο σέσσιον. Ίντα τέλεια. Στο ιμπίριαλ εννοείται με λαμπ κκόουτς είχαμε, με authority figures.

Άτε πάω, λαλώ του…διούν μου πρασινιζέ ναϊλέ ποδκιά που για να είμαι ειλικρινής προτιμώ τζαι πάω στο τραπέζι μου. Πριν να ξεκινήσουμε λαλεί ο μίστερ πι ‘ for those of you who forgot your keys and are wearing the ugly nylon coat, you are off to a very bad start’. Ήμουν η μόνη με νάιλον (περιττό). Αλλά αυτά τα authoritarian preaches ευτυχώς εν μου τζίζουν. Στο τραπέζι είμαι με 3 δικές μου τζαι 3 μιτσιούς που το Τζίζους. Ξεσιεπάζουμε το ‘subject’ μας τζαι τζιαμέ άρκεψα να κάμνω φόκας στο που είμαι.

Βρίσκομαι σε έναν ολόασπρο underground δωμάτιο με τουλάχιστον 50 πτώματα σακουλιασμένα, με αλλο 150 ανθρώπους που φορούν άσπρα τζαι εν κρυάδα. Αλλά guess what. ΕΝ ΒΡΩΜΕΙ. Τhat makes me very happy! ‘Εξετάζουμε’ to subject να δούμεν αν έσιει τίποτε scars / cannulation marks etc etc. Αμέσω φαίνεται το ψάρωμα των μιτσιών. Μετά έρκεται ο demonstrator τζαι δείχνει μας ίνταλως να κόψουμε το σιέρι για να το ανοίξουμε. Η μια η δική μας εν μάστρος της ανατομίας γιατί εξανάκαμε dissections στο πρώτο της πτυχίο. Εν καλό τούτο γιατί εμούνταρε πάνω στο σιέρι τζαι έτσι επήρα θάρρος ότι ‘ οκ εν νόρμαλ να πετσοκόφκεις’. Κόψε προσεχτικά στο δέρμα τζαι μετά βάρτο δακτύλι σου μέσα να καθαρίσεις τα γυρώ τζαι να κάμεις νάκκον τόπο, για να συνεχίσεις το κόψιμο. Η μια δική μας εφκήκεν έξω γιατί ήρτεν της να φυρτεί τζαι ένας που τους μιτσιούς ετράβησε πίσω. Άρα εμείναμε 5 τζαι κατα τη διάρκεια ακόμα μια δική μας ετράβησε πίσω επίσης.

Πελλέ εν έσιει έτσι πράμα. Εν σαν να τζαι έκοφκα κοτόπουλλο. Αμέσως εκαταλάβαινα ίντα που εθώρουν τζαι που το different ‘feel’ ας το πούμε. Είδετε ίντα που κάμνει η κουζίνα?

Στην αρκή ήμουν νάκκο reluctant να δώκω μέσα με τα μούτρα αλλά χωρίς να το καταλάβω στην μια ώρα εκαθάριζα/ εκοφκα, σαμπως τζαι ήταν το πιο φυσικό πράμα το λίπος τζαι το connective tissue γυρώ που φλέβες τζαι νεύρα. Το τοπ ανακατσιαστικό εν ότι το  embalming fluid ήταν μέσα στες φλέβες του τύπου τζαι άμαν τες ετσίλλας επήαινεν τζαι έρκετουν.

I am very much afraid to admit ότι το dissection είναι ένα παιχνίδι. Familiarize and learn. Είχαμε ολόκληρο introduction session για το πως συμπεριφέρεσαι του ‘ subject’ σου.

1. You cannot hurt them άρα πετσόκοψε όσο θέλεις αλλά συνετά και με σεβασμό.

2. Τζίσε, βάρτα σιέρκα σου μέσα, αλλιώς εν θα μάθεις τίποτε

3. Εν κάμνεις κάτι κακό γιατί το subject σου εδκιάλεξε που μόνο του ναν τζιαμέ, άρα ουσιαστικά τηράς μια που τες τελευταίες τους επιθυμίες.

Ο δικός μας εν γερος αλλά γεροδεμένος που επίσης έδωκε τα κορνίας του για τράνσπλαντ. Μπράβο του ανθρώπου. Στο τέλος του χρόνου εν να πρέπει να του γράψουμε επικήδειο (εν κομπάλσορι τζαι στέλλουμε το της οικογένειας του).

Την νύχτα είχαμε ππάρτι με το σοσάιεττι του κορς μου τζαι ξαφνικά ούλλοι εφένουνταν μου τόσον ζωντανοί τζαι pinkish. Αν με αρωτήσεις ίνταλως εν ο θάνατος εν να σου πω ωχρός, κρυός τζαι δυσκαμπτος. Άρα embrace the warmth τζαι flexibility τωρά που μπόρουμε :P

Τωρά άμαν σας λαλώ εν σαν να τζαι είμαι σε άλλο universe εκαταλάβετε ίντα που εννοώ?

ps: νιώθω νάκκον αναίσθητη γιατί αμέσως μετά το dissection επήα για καφέ με μιαν γνωστή μου τζαι ούτε καν που έκαμα reflect (κάτι πολλά σημαντικό όπως μας είπαν για το profession γενικότερα). Αλλά το be frank….αν ήμουν emotional για έτσι πράματα ήταν να μεν ήμουν δαμέ εν νεν? Χρειάζεται μία δόση αναισθησίας to get through ain’t it?

eshiei allo 1000 pramata pou ekama je itan arketa endiaferon that are worth mentioning but we’ll go through them later on.

ps: the blog will from now on have a bit of educational information, sorry can’t help it!

ps2: when i get gross just point it out so that i may as well realize where the inappropriateness line begins.

ps3: i am lovin’ it

ps4: για πρώτη φορά δκιαβάζω τζαι καταλάβω ίντα που δκιαβάζω. γουάου.

Advertisements

19 Responses to Pou emeiname?

 1. Leni says:

  Hell, somebody has to do it, enne?
  8a i8ela ki egw na parakolou8isw anatomia, alla sto epaggelma mou akoma na arkepsoume na diamelizoume kopellou8kia :P

  • RoAm says:

   haha, kali idea. eidika ta spastika kopelloudkia prosferountai aneta gia anatomia :p

   piase to to grey;s anatomy for students je to mcminns atlas and that’s all you need to learn anatomy ;-)

 2. Andreas says:

  OU gmt.Inta pou tounta ktiria.Ou gmt(ksana).Ine na men piai kapion kathlipsi.Alios vrisko mpalkoni tzie voutta.Panaia m

 3. theopemptou says:

  Am proud of you …

  • RoAm says:

   no need to. katse na telioso je meta 8oroume gia proudness ktl :p

   • theopemptou says:

    No worries … το καλό πράμα φαίνεται
    μπράβο …
    ΥΓ: την πρώτη φορά που μου συνέβηκε το ’74 έτρεμαν τα πόδια μου μετά συνήθισα … όταν μετά από καιρό βρέθηκα σε έτσι καταστάσεις . πάλι από την αρχή.

 4. V says:

  mpravo re moro :)
  im happy for you!!!

  top! zeis grey’s anatomy k house LIVE! hehehe

  • RoAm says:

   reeeeee wassssupp? pe mou ta nea sou!!! perimeno email oeo.
   thekkiou love. unfortunately en ivra kanan mcdreamy alla tora giali ali

 5. Τζιαι εγώ εθκιάβασα σε πριν να πάω να τζοιμηθώ. Πόψε εν να ονειρεύκουμαι είνταλοϊς εν να με πετσοκόφκουν οι μιτσιοί πον να πεθάνω.

 6. An evlepa pou konta etsi prama-apeftheias sindesi me to plakaki..

 7. ΟΛΓΑ says:

  Σαν ννα τζιαι ακούω το γιο μου όταν εξεκείνησε την ιατρική. Thank god he is still very exhited with it, σύντομα θα πάω να τον καμαρώσω να ορκίζεται. Είμαι σίουρη ότι εννα κατουρηθώ πάνω μου.

 8. Στέλιος says:

  Όι πελλάρες ότι τα μόνα ηβέντς εν που φοιτητές. Μια χαρα πράματα γίνουνται τζιαμέ, μακάρι να ήμουν τζιεικάτω κόμα. Προτείνω τούτον αύριο http://www.wereallneighbours.co.uk/cambridge_events/event.php?id=79517

  Τελικά εφκήκεν σου πολλά καλή η ιατρική. Good for you!

 9. Anonymous says:

  kala giati arxeisete pou to xeri?
  kanonika arxizetai plati kai meta pate xeria kai podia

 10. melina says:

  kori mitsia en mporw na sou pw poso sigkinimeni nio8w pou 8kebazw tounto post :) rock on babe!!

tsil to speak - comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: