κοτοπουλλο γεμιστο με γευση τζαι μυρωδκια

Σημερα έσιει δουλειά στο βιβλιοπωλείο. Τί χαρά.

Κοτόπουλλο γεμιστό της RoAm:

Αγαπημένες μου φιλενάδες και φιλενάδοι, σήμερα θσ φτιάξουμε κοτοπουλλάκι υγειινό, χωρίς τηγανίσματα και λάδια (αν δεις τζαι εν υγειινο).

random stuffed breast (no silicon)

random stuffed breast (no silicon)

Παίρνουμε το ροζάκι στήθος του κοτόπουλλου και προσεχτικά με το μαχαιράκι μας (τη μασιέρα) το κόβουμε έτσι ώστε να γίνει 2 ενωμένα μέρη. Πώς ανοίγουμε ένα βιβλίο… ε το ίδιο. Όπως το ανοίξετε προσεχτικά χωρίς να το κατακόψετε τζαι να το κάμετε δκυο κομμάθκια, βάλτε 1 φυλλούδιν βασιλικό.

Μετά goat cheese, λιαστή τοματούλλα με λίγο από το λαδάκι της έτσι για να κρατήσουμε τις μεσογειακές γεύσεις και τον τσσσσσσ κρούζει ήλιο μας στο πιατάκι μας. Βάζετε και λίγο προσιούτακι αν θέλετε. Τελευταίο το μανιταρούδιν μας και κλείνουμε όπως το βιβλίο το φιλετάκι μας.

Βάζουμε και μια δυο οδοντογλυφιδούλες να το κρατούν να μην σπουρδίσει, ενώ έχουμε ζεστάνει το τηγανάκι μας. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο που κάνει καλό στην καρδούλλα (έλα γιε μου εφραγμα) και τηγανίζουμε ελαφρά το κοτοπουλλάκι. Με μία πιαστρουλλα το γυρίζουμε να καφετίσει σε όλες τις μεριές. 5-6 λεπτά το πολύ. Tip: Μεν το προτζιάζετε, τρίφκετε κτλ για να μεν χάσει τα ζουμιά του!

Έχουμε ήδη ζεστάνει το φουρνάκι μας. Βάζουμε το κοτοπουλλάκι στο πάιρεξ μας με λίγο κόκκινο κρασάκι και το ζουμούδιν που ευελπιστώ ότι εκατέβασε μες το τηάνι και λίγη μουσταρδίτσαντιζιόν. ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΥΚΕΙ.

Σιγο-φουρνίζουμε το κοτοπουλλάκι στους 180 ας το πουμε για 10-15 λεπτάκια.

ΕΤΟΙΜΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ.

Εννοείται ότι συνοδεύετε με μια σαλατα με ρόκκα, καρύδι cherry tomatoe μες ντρεσσινγκ από βαλσάμικο και μέλι.

Μεν κάμετε ρύζια/πατάτες τζαι μαλακίες. Εν ωραίο που μόνο του.

Τα φιλιά μου

Advertisements

8 Responses to κοτοπουλλο γεμιστο με γευση τζαι μυρωδκια

  1. diasporos says:

    Πολλά καλή συνταγή. Γίνεται τζιαι με γαλοπούλα τζιόλας. Ή με χοιρινό ψαρονεφρι που εν όσο fat free οσον το κοτόπουλο.

  2. Leni says:

    Na to dokimasoume kale mouuu!

    Merci!

  3. stalamatia says:

    Eμένα άρεσε μου πολλά το (σπουρδίσει) και η συνταγή σου είναι πολύ καλή !!!

  4. reconsidered says:

    egw tha ekama salata mono me spinach leaves, cherry tomatoes k lion balsamic pou mou areski polla:P

  5. coool! kamia mera pu en tha varke ke en tha ehei kanena fain tis afelias i mama mu enna to kamo!!!

    lovely blog btw!

  6. sike says:

    thx man :)
    allithwrisa pale

    alla kapou sanna ethkiavasa “xwris ladia”?

  7. Lefty says:

    ax rozalinda.
    είσαι μια μαίρισσα.

    epethimisa na mairepsw :( twra pou ime kipro varkume ase pou protimw na mairefkw agglia epd ekei en “diki” mou i kouzina :p

  8. RoAm says:

    @ diasporos : mmm areskei mou to 4aronefri!
    @leni: good luck with that ;-) pemou an sou arese
    @stalamatia: eh katexo to to elliniko ti na po…!
    @reconsidered: all the money to balsamic. Sto Borough market eixan oullon ton eidon ta valsamika, estekoumoun je evouttoun to 4omoui mou mesa yummyyy

    @nasdat: thnksss
    @sike: ne re itan paraplanisi gia na sineisoun na to dkiavazoun jeinoi pou kamnoun diaita ;-)
    @lefts: kartero se to savvatooo aaahhh

tsil to speak - comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: